Vargarna

Sidan för DogLovers!

Frågor

Hejsan!

Undrar du över något angående sidan eller om hundar i största allmänhet?

Här kan vi disskutera och förhoppningsvis kan jag ge svar på dina frågor!

Annonser

2 tankar om “Frågor

 1. jag är 14 och vill jätte hjärna ha en hund. jag vet mycket om hundar och hur dom beter sig. samt om hur dom är i olika saman hang och hur dom reagerar beroende på hund ras. jag läsre så mycket jag kan om hundar och katter, men kan mest o hundar. Men frågan är hur övertalar man sina föreldrar ? Min pappa är också en hund människa som jag men min mamma är mer en katt människa men kan hantera hundar också. Jag vet att pappa också vill ha en hund men att vi inte har så mycket tid just nu. Min mamma är arbetslös ett tag tills hon får ett nytt jobb. Men dom förstår inte hur mycket jag vet om hundar och att jag kan ta han dom en hund.

  Men snälla svara på min fråga. Hur övertalar jag dom ?

  • Hejsan Mollie!
   Kul att du vill ha en hund! Det är bra att du läst på, för att skaffa hund är en stor process.
   Först gäller det att man har tid, en valp behöver gå kurser och man måste ha tid och tålamod för att lära dem ex att inte kissa inne. Man ska kunna ta hunden på promenad minst 3 ggr om dagen och ha någon som passar hunden om man ska på semester (om man inte kan ta med den då förstås).
   Det kostar även mycket. Hunden ska försäkras och kräver mat, utrustning och oftast sprutor (om det är en valp).
   Så det är tyvärr mycket mer jobb med en hund än vad man oftast tror. Alla ska vara med i familjen på att skaffa hund, eftersom det är en ny familjemedlem och kräver minst lika mycket tid som en bebis. Dessutom lever hundar oftast i ca 10 år. Kommer ditt intresse brinna lika starkt om 10 år?

   Nu till din fråga. Hur övertalar man dem? Om jag ska vara ärlig så har jag inget riktigt bra svar. Det bästa sättet är att prata mycket med dem om det, ta fram alla positiva saker med att skaffa hund och att berätta hur gjärna du vill ha en, vad du kan tänkas göra och hur en hund kan passa in i ert liv.
   Gör upp en lista på vem/vilka som skulle kunna passa hunden när ni inte är hemma, vem som skulle gå ut med den på promenader osv. Att skaffa hund är en mycket ansvarsfull uppgift, så skulle du kunna upoffra en fredagskväll i soffan för att gå ut med hunden på promenad i spöregn?
   Det är mitt tips till dig. Prata mycket med dina föräldrar och förhandla om uppgifterna som krävs om man har hund.

   Hoppas det var till hjälp! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s