Vargarna

Sidan för DogLovers!

Vargen och den unika hunden

Lämna en kommentar

När jag var hos min  ”Faster” såg jag ett intressant program om hundar. Programmet hette ”Den unika hunden”. Det var jättebra och man fick svar på massor av frågor! Det handlade om hur lätt det var att fixa med hundens gener och mycket, mycket mer.

Hunden är det enda djuret man kan förändra på bara några generationer! Alla andra djur går inet att ändra. T. ex: en ko kan du byta färg på men den kommer alltid att se ut som en ko. Men en hund, tänk dig en stor  Grand Danois och en liten Chihuahua. Hur du kan få vilken hund du vill genom att korsa rätt hundar.

Det var också intressant att höra om hur hunden är skapt efter våra behov. Dem lever för oss. Dem är skapta för att följa och passa oss. De är de djuren som älskar oss mest. Dem är villiga att lyda oss. Men eftersom vi har levt tillsammans i tusentals år har de också fått våra sjukdommar. Men på ett sätt är det bra att vi har samma sjukdommar för då är det lättare att hitta botemedel om vi har samma sjukdom.  (OBS! Ge aldrig en hund mänsklig medecin!)

I programmet berättade dem också om lukten. Hur dom luktade och hur mycket det betydde för dem. Lukt – Hördsel – Syn. Är en viktig mening att komma ihåg.

Men dem gjorde också tester mellan vargar och hundar. De kunde lösa problemen lika bra. Men hunden var den enda som lyssnade på människan och bad om hjälp om den inte kunde. Så någon stans i historien har vi valt ut de hundliknande djur som följer oss men som vi också förstår. För i ett annat test var det bara människor som lyssnade på hundskall och fick kryssa i vad de trodde att hundarna uttryckte, glädje, ilska osv. Människorna klarade testet förvånansvärt bra.

Programmet var välldigt intressant och om ni stöter på filmen någon gång är den ett absolut måste för hundmänniskor.

Tre tankar jag har kring filmen:

1. Tror hunden att vi är hundar eller tror de att vi är människor som de ändå vill följa.

2. Hunden är vår skapelse. Innan vi började mixa med vildhundarnas gener fanns det ingen hund. Lite konstigt va?

3. Alla dessa hundraser; uppåt 400 fanns inte för ca 1000 år sedan. Att alla dessa raser kommer ifrån 1,2,3 raser är ganska häftigt.

Vill du läsa mer om gener? Klicka här! 

Vill du se Många hundraser? Klicka här!

Författare: vendela96

Flute, Paint, Basketball, Make Movies, Write, Take Pictures, Travel...

Lämna en kommentar