Vargarna

Sidan för DogLovers!

Rädda hunden från ormbett!

Lämna en kommentar

skallerormRädda din hundFrån programet i mondags:

Ceasar och en av hans vänner visade något nytt för dig som är rädd att din hund ska bli biten av en orm!

När hundar lever i frihet är dem rädda för ormar men tama hundar har inte lärt sig farorna i naturen. Hundarna blir då nyfikna, springer fram och blir biten. På programet handlade det om skallerormar. Hans väns ena hund hade avlidit i ett skallerormsanfall och det var därför de tog upp det. De tog också upp hur många hundar i USA som blir dödade varje år av giftiga ormar. Det var ett förvånavsvärt stort antal!

daddyf43wDaddy, Ceasars ”favorithund”/”trognaste hund” (favoritisera aldrig en hund före en annan!) fick gå den korta utbildningen. De satte ormen i en bur för säkerhetens skull. De skadade aldrig hunden eller ormen! Sedan satte de ett el-halsband på Daddy (jättelåg electricitet, bara en enkel stöt). Sedan gick Ceasar med Daddy i kopplet. Såfort Daddy tittade på ormen fick han en lätt stöt. Efter ca tre stötar släppte de Daddy och kallade in honom. Han tog en jätteomväg- så långt ifrån ormarna som möjligt! Någon månad sedan kom”ormmannen” till Ceasars center. Ceasar gick lungt med Daddy i koppel. På ca 6 m kände Daddy av ormen och vägrade gå dit! Överlevnadsinstinkten hade tagit över!

Om det är någon som tycker detta är hemst vill jag bara säja att inget djur skadades i övningen! Och dessutom, vad är bäst? En lätt stöt eller livet i ett plågsamt slut? Ormen kom inte häller till någon skada.

OBS!!! Ta hjälp av en EXPERT innan du utövar metoden så att du inte skadar djuren!

Annonser

Författare: vendela96

Flute, Paint, Basketball, Make Movies, Write, Take Pictures, Travel...

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s